Scoli europene pentru ape curate

Introducere
Tinerii reprezinta viitorul planetei, dar depinde de noi cum ii indrumam pentru un viitor mai bun. Nici o alta generatie nu s-a confruntat cu asemenea provocari, asa cum se intampla cu tineretul din ziua de astazi. Ca profesori, putem fi busola care sa-i indrume si incurajeze spre solutii si alternative pentru o lume mai buna, sanatoasa si sigura.

Proiectul "Scoli Europene pentru ape curate", coordonat si dezvoltat de Echipa Programului Eco-Schools din Slovenia, in cooperare cu WWF Austria, este o initiativa ce integreaza concepte si metodologia educatiei pentru o dezvoltare sustenabila, bazata pe nivelul social, economic si ecologic, prin formarea competentelor civice. In Romania, coordonarea apartine Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). Proiectul prezinta un mecanism cheie pentru a oferi tinerilor o intelegere completa a valorii si impactului zonelor umede (in special rauri/lacuri), dar si a amprentei apei. Este un pas inainte pentru restabilirea si redefinirea relatiei generatiei tinere cu apa, ca o resursa natural indispensabila. Apele curate si zonele umede sunt cruciale pentru a ne mentine un stil de viata sanatos, pe care vrem sa il avem si in viitor. Exista prea putine activitati care sa nu se bazeze pe apa dulce, intr-un fel sau altul. Fie ca este vorba despre necesitatea apei pentru igiena personala, cresterea culturilor, producerea energiei sau a bunurilor necesare ori mentinerea ecosistemelor din zonele umede, oamenii sunt legati inseparabil de apa dulce. Scolile din 8 tari europene sunt invitate sa coopereze in proiectul nostru sustenabil "Scoli Europene pentru ape curate". Fiecare natiune va selecta primele cinci cele mai bune proiecte si va alege castigatorul dintre acestea. Proiectul castigator va fi prezentat la finalul evenimentului in orasul Bled, din Slovenia, cu prilejul BMW Clean Water Business and Diplomatic Regatta, pe data de 21-22 iunie 2013.


Proiect Petru Rares

  • Coordonator

    Dorneanu Constantin Bogdan
  • Proiect Petru Rares
    APASA AICI pentru a descarca proiectul "Scoli Europene pentru ape curate" realizat de Scoala Gimnaziala Petru Rares Hirlau

  • GALERIE FOTO
    APASA AICI pentru a vedea imagin de la activitatile din cadrul proiectului